הפוטון הינו הכמות המובחנת הקטנה ביותר או הקוונטום הקטן ביותר של קרינה אלקטרומגנטית, והוא יחידת האור הבסיסית. הוא אינו בעל צורה, “חלקיק נקודתי”, בהתאם למודל הסטנדרטי של פיזיקת החלקיקים, כלומר, הפוטון פועל כאילו הוא נמצא כולו בנקודה בודדת במרחב, ואינו מתפרש באופן שיקיים נפח תלת-ממדי.
במחקר זה מוצעת תיאוריה חדשה, בה הפוטון מפגין מבנה וצורה, בהתבסס על השדה נוזל-העל הקוונטי (ריק) חסר המנוחה בתקופת הפוטון שבשניות הראשונות של המפץ הגדול. פוטונים הם ההתגלמות הלא-לינארית של אי היציבות ע”ש קלווין הלמהולץ, הגורמת ליצירת מערבולות אליפטיות הידועות בשם מערבולות קידה,
שמומרות למבנה תלת ממדי בצורת כדור פחוס, הנשאר ללא שינוי בזמן ומסתובב במהירות זוויתית אחידה בשל כוח קוריוליס. התכונות הבסיסיות של הפוטון מתוארות תוך שימוש בחוקי ההידרודינמיקה ויישומם על ריק של נוזל-על.
יתרה מזאת, מחקר זה מספק מודלים מתמטיים לחישוב האנרגיה הקינטית, הרדיוס, הנפח, המטען ודואליות החלקיק-גל של הפוטון. נוסחאות מתמטיות מוצגות על מנת לאשר את התיאוריה המוצעת. אנו מסיקים כי צורת הפוטון נגישה לדמיון האנושי; הכרת צורה זו מסייעת לקבוע את תכונות הפוטון, מבהירה כיצד חומר בנוי, ומסבירה את האינטראקציות של חלקיקים תת-אטומיים.